Nieuw Zwembad Zwevegem

Nu het oude zwembad definitief zijn deuren heeft gesloten kijken ze in Zwevegem uit naar de opening van het nieuwe Zwembad op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Gisteren konden bij wijze van try-out het personeel van de Gemeente en de omwoners alvast eens een plons komen nemen in het nieuwe bad.

 

Burgemeester Marc Doutreluingne:

Het resultaat mag echt gezien worden.

Niet alleen werd de timing gehaald maar er werd ook meer dan voldaan aan de minimumvoorwaarden die oorspronkelijk door het CBS van Zwevegem gesteld waren. Ons nieuw zwembad oogt mooi, is perfect ingekaderd in de omgeving en beantwoordt ook aan de strengste criteria van de duurzaamheid. Het aanbod is ruim:  naast het 25m zwembad met 10 banen, waarvan de helft een diepte heeft van 3 m met beweegbare bodem, werd ook gedacht aan beperkte recreatie zoals een warme lagune, kinderweelde en een ruime sauna.

Op de bovenverdieping is er een fitness met topmateriaal, een spinningzaal en een polyvalente zaal waar tal van groepslessen zullen kunnen gegeven worden. In tegenstelling tot wat sommigen durven beweren blijft zwemmen in Zwevegem ook echt betaalbaar.

Voor de gemeente is de jaarlijkse toelage zijnde 955.000 € lager dan de exploitatiekosten en afschrijvingskost van een nieuw zwembad op eigen kosten en in eigen beheer.

Voor de gebruiker houd ik eraan duidelijk te stellen dat het schoolzwemmen, wat de Zwevegemse scholen betreft, zal gebeuren tegen dezelfde tarieven als vandaag, ermee rekening houdende dat de gemeente het verschil bijlegt.

Zoals voorheen kunnen ook alle clubs terecht in het nieuwe zwembad tegen praktisch dezelfde tarieven.

De gemeente en Lago Club Zwevegem ondersteunen anderzijds ook de zogenaamde Mia’s (mensen in armoede) die slechts 20 % van de normale kostprijs betalen.

Lago Club Zwevegem participeert ook aan de UIT-pas.

De individuele gebruiker zal wel iets meer betalen dan vroeger, wat evenwel volkomen logisch is vermits in ruil een prachtig nieuw zwembad aangeboden wordt met de modernste uitrusting zoals onderwatercamerabewaking, warme lagune, sauna, aantrekkelijk nieuw kinderbad, ligweide, nat terras op de kade van het bad, enz.