Sluiting oud zwembad – Zwevegem

Het oude zwembad van Zwevegem sluit sluit voorgoed zijn deuren, en dit willen ze niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan. Zeker niet als je weet dat er de voorbije 41 jaar meer dan 8 miljoen mensen hebben gezwommen. Het zwembad was vroeger revolutionair omwille van de beweegbare bodem die het bijna 50 meter bad kon opsplitsen in 2 afzonderlijke delen, een diep en ondiep bad.

Vanaf 18u30 konden de kinderen zich naar hartenlust uitleven op het springkasteel en aan de sminkstand. Een bar die doorlopend open was (met een gratis consumptie tussen 21u30 en 22u30) zorgde ervoor dat de papa’s en mama’s zich ook niet verveelden in afwachting van het spektakel.

Om 21u was het dan zover, het optreden van de coverband ‘The Popdaddies’ gevolgd door de lichtprojectie op het immens grote gebouw. In de projectie vooral veel terugblikken naar het verleden met foto’s en filmpjes op de tonen van de toepasselijke song “the final countdown”. Na de lichtprojectie mocht DJ Audiowave ‘the final countdown’ verzetten met zijn dj Setup.

Nu het Zwembad definitief gesloten is kijkt Zwevegem uit naar de officiële opening van het nieuwe zwembad op 30 juni aanstaande. Het oude zwembad zal een indoor speelplein en sporthal worden. Volgende maand starten de werken en moeten tegen het einde van het jaar klaar zijn.

Het lichtspektakel kan je hier nog eens bekijken (gsm beelden):