700 fans komen naar WK dorp in Moen

Overal in België schieten WK-dorpen als paddestoelen uit de grond. Wij gingen eens kijken in Moen, op een boogscheut van onze studio’s.

Een maandag om 17u is een moeilijk uur om volk over de vloer te krijgen zou je denken, maar niet in Moen want maar liefst 700 supporters zakten af naar het WK dorp daar voor de match België – Panama. Naast de match zelf was er animatie voorzien voor de allerkleinsten zodat papa (en mama) konden genieten van de Duivels op een groot scherm. Het eerste halfuur was het vooral nagelbijten, maar kort na de rust kwam de ontlading toen Dries Mertens scoorde.

Ook Burgemeester Marc Doutreluingne tekende present in de driekleur. Tijdens het eerste deel van de match kwam een cameraploeg van één-VRT wat sfeerbeelden filmen. Veel kans dus dat, als je aanwezig was, je in beeld zal komen. Het beeldmateriaal zal gebruikt worden voor televisiespotjes die op antenne gaan als duidelijk is dat de Rode Duivels doorstoten. De vele drankkraampjes en eetstanden maakten het WK-dorp compleet. Voor en na de match konden we nog genieten van lokaal dj-talent.

Zaterdag 23 juni is de volgende match van onze Rode Duivels en voor dan verwachten ze nog meer volk.