Wasabi Fm wordt Radio Gemini

Radio Gemini (Kortrijk) en Wasabi Fm (Zwevegem) slaan de handen in elkaar

Zowel Kortrijk als Zwevegem waren er van in het begin bij op de FM band. In Kortrijk was Gemini (samen met WLS) de sterkmaker. In Zwevegem was dit tot voor kort Wasabi Fm (eerder Radio Europe). Met de komst van het nieuwe mediadecreet van Minister Sven Gatz moesten er echter keuzes gemaakt worden. Voor ons, Wasabi Fm uit Zwevegem, was al snel duidelijk dat de nieuwe licentie binnenhalen een dure aangelegenheid ging worden. Alleen ging dit niet lukken. Daarom besliste het bestuur van Wasabi Fm om niet meer te gaan voor een nieuwe vergunning.  De mensen van Radio Gemini gingen wel voor het pakket Kortrijk-Zwevegem. Een paar maanden geleden kwamen we samen met de mensen van radio Gemini en al snel bleek dat deze op dezelfde golflengte zaten wat betreft radio maken. Een samenwerking was voor beiden dan ook de logische volgende stap. Samen gaan ze verder onder de naam Radio Gemini. Het is zeker niet de bedoeling om het “oude Gemini” terug op rails te zetten, dit willen we wel even onderstrepen. Hoe goed Gemini ook was in de jaren 80, een kopie van het vroegere Gemini neerzetten is quasi niet meer mogelijk in 2018. Een nieuwe versie van Wasabi Fm zal het ook niet worden. Het wordt dus een mix tussen beide. Uiteraard gaan we ook nu weer voor een sterke lokale verankering. Kortrijk krijgt nu dus ook na jaren terug een onafhankelijke lokale radio. Met een format van veel 70s, 80s en 90s willen ze een doelgroep van 45+ bereiken. De eerste uitzendingen starten op maandag 7 mei vanuit de vernieuwde studio’s in Zwevegem. Luisteren kan op 106.4 (Kortrijk) en 105.7 (Zwevegem).