Opening verlaagde Leieboorden in Kortrijk

Wat voorheen niets meer dan parking was, is nu misschien wel één van de mooiste bezienswaardigheden in Kortrijk.. de verlaagde Leieboorden.

Het ontwerp komt van de Franse architect Michel Desvigne en moet de inwoners dichterbij het water brengen. Of zoals Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts zei “we geven het water terug aan de mensen”.

Dit deel van Kortrijk doet veel mensen denk aan Gent. Het is niet alleen mooi maar ook nog eens functioneel want met de nieuwe Leieboorden heeft Kortrijk er een groot ‘plein’ bij. De nieuwe Leieboorden stralen rust uit en zijn dus ideaal om even te vertoeven als je de rust wil opzoeken. Op 25 maart was er de officiële opening en waren er maar liefst zo’n 4000 Kortrijkzanen aanwezig die konden genieten van vuurwerk, kindergrime en een happy hour. Maar het was vooral de Kortrijkse flyboarder Dimitri Christiaens die met alle aandacht ging lopen.

Foto’s: TDK