Sente Offensief! Hoe, wat, wanneer.. Dominique zocht het uit

Een belevingspark dat de bezoekers confron­teert met de gruwel van een oorlog. Daar­ mee zal de parochie Sente de Groote Oorlog herden­ken.

Dominique had een gesprek met de mensen achter Sente Offensief.

 

Interv_Sente_Offensief07    Interv_Sente_Offensief12

Het programma ziet er als volgt uit:
Om stipt 17 uur is er de officiële start van het Sente Offensief met de onthulling van het kunstwerk. Vanaf dan kan iedereen binnen en kan je van alles meemaken. Je doorloopt het hele belevingspark op je eigen tempo maar voorzie een paar uur als je alles wil meemaken.

Een aantal zaken zijn doorlopend open: de tentoonstelling, de klassen van de vrije basisschool (tot 20 uur), ’t Senter, de vredeswens enz.

Andere onderdelen starten om het half uur: Toneel Triene Wup in de chirohemen, café ‘het Baken’ met Scarminkel op de koer van de meisjesschool en de evocatie ‘op oorlogspad’. Voor deze evocatie heb je een startuur gekozen. Je wordt begeleid van de kerk naar hangaar Messely. Om jullie te garanderen dat iedereen op een goede manier de evocatie kan volgen, werd het aantal plaatsen beperkt. Op die manier kunnen we iedereen een plaats garanderen. Vergelijk het met een bezoek aan een pretpark: je kan er de hele dag rondlopen en van alles horen en zien maar als je bvb. een show wil meemaken kan dit ook enkel op bepaalde tijdstippen.

Dus: alles start om 17u. Vanaf dan is iedereen welkom, ook al heb je gekozen om op een later tijdstip de evocatie ‘Op Oorlogspad’ mee te maken. Zorg er wel voor dat je voor de evocatie ‘op oorlogspad’ 10 minuten voor het gekozen tijdstip klaar staat aan de achterkant van de kerk. We starten stipt!!

De apotheose met Corenmuyzen en Drum Spirit gaat twee maal door namelijk om 19 uur en om 21 uur.

Voor alle info kan je terecht op http://www.sente-offensief.be