Bevergem, De Slotfeeste!

“Met Bevergem hebben we Zwevegem echt op de kaart gezet. Het succes van de serie straalt ook af op onze gemeente. Dat willen we vieren met al onze inwoners”, zegt Zwevegemse burgemeester, Marc Doutreluingne (Gemeentebelangen).
Tijdens het slotfeest wordt de laatste aflevering van Bevergem die wordt uitgezonden op 18 november op groot scherm getoond in het ontmoetingscentrum. De verenigingen sloegen de handen in elkaar om er een echt feest van te maken. “Voor de aanwezigen de climax van de serie tijdens de Zeugefeesten te zien krijgen, krijgen ze zelf een miniversie van de Zeugefeesten.”
Er is een walking dinner. Op het menu staat, hoe kan het ook anders, varkensvlees, geserveerd door slager Vantieghem uit Sint-Denijs alias Smetje in de serie. Voor de prijs van één drankje, krijgen de mensen het tweede gratis. Ook wordt de eigen gemaakte Bevergem-aperitief gelanceerd. Het Beverootje is een recept van figurant Lut Verbrugge en uitbater van het café St Sebastian.
De opbrengst van het slotfeest gaat naar het begeleidingstehuis “Ten Dries” en naar het feestcomité Nijzeke.
bron: Het Nieuwsblad
Het programma vaor de slotfeeste:

18u30: ’t spel begint te zes’nalf
19u00: ’n ure drink’n an nelft vande preis, Bevergemse vaorpla & achterpla van ’t zwin, ’t meziek spilt ’n irrelke, vaorstellinge Bevergemske veloroute en musskien ne foto mee acteur of prente
20u00 – 20u15: Oez’n Burgemester goa wa zegg’n
21u15: me Goa olteupe kiek’n noar Bevergem

Bevergem 2
(ge mengt vaor nie binn’n!)